Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Vælg den rigtige brandklasse

I Danmark bruger man kabler til bygningsinstallation i brandklasse E. Men du kan støde på andre klasser – læs her hvorfor

De danske myndigheder har valgt, at de typer kabler man bruger i bygninger herhjemme skal leve op til brandklasse E i henhold til standarden DS/EN 50575. 

Læs mere om det på hjemmesiden Byggevareinfo.dk, hvor der også henvises til den fulde tekst i ” Eksempelsamling om brandsikring af byggeri 2012, 2. reviderede udgave 2016 med tillæg af 1. juli”, udgivet af Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen.

Læs også: Nye krav til kabler - det skal du være opmærksom på

Hvorfor taler nogen om andre klasser?

Kablernes brandklasse er defineret ud fra nationale myndigheders standarder – derfor kan man støde på kabler i forskellige klasser. Herhjemme er det klasse E, som er gældende, men i eksempelvis Sverige er kravene nogle andre. Her har myndighederne forskrevet, at der skal projekteres ud fra boligtype og anden indretning. Det betyder derfor ikke, at de svenske regler er ’strengere’ end de danske, eller at der findes en form for ’fælles nordisk tilgang’ til byggeriet, som den danske klasse E ikke lever op til.

Følg lovkravene - og spar

Konstruktionsmæssigt er det nødvendigt at anvende mere materiale for at opnå en højere brandklasse, og brugen af mere materiale afspejler sig i prisen på kablerne. Derfor vil der være penge at spare ved ikke at lade sig vildlede af de forskellige klasser, men derimod gå efter kabler med korrekt klassificering i henhold til lovkravene - som tidligere nævnt er klasse E i Danmark.



;