Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Sådan går det, når el-installatøren vælger belysning til sig selv…

Der blev ikke sparet på installationerne eller belysningen, da HG Electric skulle opføre nyt domicil i Frederikshavn

 

Skomagerens børn har hullede sko, siger man. Det gamle ordsprog gælder dog ikke HG Electric, der er totalleverandør af alle typer el-projekter, og som i 2015 flyttede ind i et nyt domicil på havnen i Frederikshavn. 
Sagt med jysk underdrivelse så kan HG Electric i hvert fald godt være installationerne i det nye hovedsæde bekendt. Her er for eksempel ventilationsanlæg med varmegenindvinding, solceller på taget, avanceret alarm- og videovervågningssystem - og belysningen er der heller ikke sparet på. Tværtimod.

Farveskift i færgelejet

”Fra HG Electrics side var der et ønske om, at belysningen skulle være noget ud over det sædvanlige – både hvad gælder design, funktionalitet og kvalitet”, siger belysningskonsulent Kim Uffe Jørgensen fra Lemvigh-Müller, der har leveret kabler, el materialer og belysning i høj kvalitet til det nye domicil.

HG Electric
Han fortæller, at man lægger mærke til belysningen, allerede før man træder indenfor i bygningen, der er opført i beton og glas,
 men som en spændende kontrast har en åben terrasse udformet som en rød kasse på facaden. 

I indgangspartiet er der nemlig monteret downlights med RGB-farveskift, som kører hele døgnet og skifter mellem rød, grøn og blå. Det giver - sammen med den røde terrasse - bygningen karakter. Samtidig er det noget, der tiltrækker opmærksomhed fra folk på havnen. 

Færre armaturer, mere lys

Udefra er der også kig ind til den flotte, skulpturelle designerpendel, Hope, der hænger højt i hallen og giver et nærmest krystalagtigt lys. Men den fulde oplevelse får man naturligvis, når man træder indenfor i bygningen. 

I kontorerne er der blandt andet valgt Illusion LED indbygningsarmaturer fra Riegens, som ikke bare har et unikt design, der giver blændfri belysning, men også er et meget effektivt armatur, fortæller Kim Uffe Jørgensen:  

”Illusion har et lavt energiforbrug, hvilket er med til at reducere omkostningerne, men samtidig er det et højeffektivt armatur med et høj lumen output – populært sagt, så kræver det færre armaturer at skabe et højt lysniveau med Illusion”. 

Dagslysstyring i hele bygningen

Michael Johansen, som er projektleder i HG Electric, supplerer: 

”Vi har dagslysstyring i hele bygningen, så styrken på lyset bliver reguleret i forhold til mængden af dagslys. I mødelokaler og ekstrakontorer er der lysstyring med bevægelsesmeldere, så lyset altså også styres af tilstedeværelse. Lyset tænder, når der er liv i lokalerne - og når der ikke er nogen, så slukker det.”
HG Electric
Apropos liv i lokalerne, så er det ny domicil nøglefrit, hvor alle rum er låst – og hvor det kræver kode eller kort at få adgang. Kun hoveddøren er åben, så der er adgang for kunder, og den låses automatisk, når der ikke længere er nogen i bygningen, og er der behov for at give adgang til bygningen uden for åbningstiden, kan Michael hurtigt og let slå alarmen fra og åbne døren fra sin mobiltelefon. 

”Det allerbedste ved vores nye bygning er, at alle medarbejdere og jeg befinder os så godt her på havnen. Det er en fornøjelse at møde ind på arbejde og opleve, at design og funktion lever op til vores faglige stolthed”, afslutter Michael Johansen.

 
FAKTA:
Sag:

Lemvigh-Müller har leveret belysning samt alarm- og videoovervågning til HG Electrics nye domicil på havnen i Frederikshavn. Der er valgt energieffektiv belysning med LED og dagslysstyring.
Arkitekt:
Arkinord
Installatør:
HG Electric
Belysningsleverandør:
Lemvigh-Müller
Belysningsproducent: 
SG Armaturen og Luceplan
Belysningsarmaturer:

Udendørs: Ray parklampe, CirkLed pullert, 
Kontorer, kantine og gang: Illusion LED, Rax LED
Lager: Nyborg T5
Hall: Hope pendel, Concido RGB downlight


;