Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Unge møder Lemvigh-Müller på faglig megamesse

Vi viser, hvad en handelsuddannelse kan bruges til. Og så forsøger Lemvigh-Müller at gøre grossistverdenen lidt lækrere hos de unge

Ville du synes, det var fedt at shoppe for rigtig mange penge?
 
Det er de færreste – måske især piger – der kan lade være med at spidse ører, tænke ’ja da’, og derfor stoppe op for lige at høre mere om, hvad det er for noget. Det fortæller Sarah Bruun, tidligere elev og nu ansat hos Danmarks største stål- og teknik-grossist. Og netop derfor er det sådan, at hun på en lidt kæk måde præsenterer sit job som indkøber hos Lemvigh-Müller i Odense.

Kan præge unge positivtSarah Bruun, tidligere elev og nu ansat hos Danmarks største stål- og teknik-grossist

Men når op mod 60.000 mennesker samles for at komme tæt på erhvervsuddannelsernes mange forskellige fag ved megamessen DM i Skills, gælder det om at - nå ja - skille sig ud for at få de unges opmærksomhed. Især når man står sammen med kendte virksomheder som IKEA, Electrolux, Danish Crown eller Bestseller.
 
”At være grossist lyder bare ikke særlig sexet i unges ører. Men tit ved de jo slet ikke, hvad det er, og hvad vi kan tilbyde. Men når jeg får fat i et ungt menneske, spørger jeg ind til, hvad de brænder for og drømmer om, og når jeg fortæller om Lemvigh-Müller, kan mange se, at der er muligheder. Og kan jeg bare præge én i en positiv retning, er jeg lykkelig”, siger Sarah Bruun, som deltager for andet år i træk.

Tiltrække de rette profiler

Og det kan vise sig at være en gevinst, både for den unge og virksomheden, at Lemvigh-Müller er med ved DM i Skills; også selv om Handel kun er med som såkaldt ’demonstrationsfag’, som ikke skal konkurrere. Det mener HR-konsulent Lene Brønnum Henriksen.
 
”Med så mange skoler, vejledere og forældre samlet er det vigtigt at vise flaget og være synlig. Den stolthed over deres fag, som vores repræsentanter viser, er fantastisk og kan være med til at gøre vores virksomhed mere attraktiv. Og netop fordi de kan fortælle meget konkret om deres arbejde, kan vi få nogle friske unge elever, som ved, hvad de går ind til og derfor med større sandsynlighed bliver kommende gode kolleger”, siger hun. Lemvigh-Müller tager hvert år 20 - 30 elever, hvoraf mange bliver ansat, når de er færdiguddannede.

Kig dog forbi

DM i Skills finder sted den 18. – 20. januar 2018 i MCH i Herning.
 
Er du i nærheden, bør du lægge vejen forbi Handelsuddannelsens stand, lyder opfordringen fra Sarah Bruun:
 
”Det er nogle vilde dage, hvor vi er på og står op i 12 timer og møder mange tusinde mennesker. Men det er fedt og sjovt at se de mange fag, og man får kæmperespekt for det, alle kan”.
 
 

Fakta

  • Lemvigh-Müller har deltaget siden 2015
  • I 2018 slår arrangementet rekord med i alt 61 tilmeldte fag – 42 konkurrencefag og 19 demonstrationsfag
  • DM i Skills giver de unge chancen for at vise deres talenter. Det er desuden med til at skærpe deres faglige niveau og vise omverdenen – heriblandt grundskoleelever – erhvervsuddannelsernes mangeartede og spændende muligheder.
;