Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Jan rejser hver dag til en fjern, fjern galakse

Man kan sagtens være teknisk sagsbehandler ’by day’ og sci fi-forfatter ’by night’. Det er Jan i hvert fald – og han bruger skriveriet til at komme lidt væk fra hverdagen

Jan Rasmussen arbejder til dagligt som teknisk sagsbehandler i Lemvigh-Müllers armeringsafdeling i Herlev. Men det er ikke svejste bjælker, rullenet og sekantkurce, der fylder mest i hans liv. Hver morgen før arbejdet kalder drager han til en fjern galakse, hvor planeterne, der har navne som Valu, Amsoi og Asdehr, er beboet af humanoier, gallixher og Jol-dværge. 
 
Jan er passioneret science fiction-forfatter og har foreløbig udgivet bogen ’Universet der slingrede’. Han har sin anden bog liggende til vurdering hos et forlag, er i gang med at skrive den tredje, og ideen til den fjerde er på plads. 
 
”Jeg har elsket science fiction, siden jeg så den første Star Wars film som 14-årig, men jeg kom først i gang med at skrive, da jeg var sidst i 20’erne. Det skete lidt tilfældigt en fredag aften, hvor jeg drak rødvin og lod tankerne spadsere. Den aften skrev jeg en halv side, og da weekenden var omme havde jeg skrevet to sider og tænkte ’wauw’”, fortæller Jan Rasmussen om starten på forfatter-livet.
 

Morgenen er den bedste tid på dagen

Der er et ganske særligt tidspunkt på dagen, hvor skriveriet virkelig kan få frit løb. 
”Jeg skriver en time hver morgen fra kl. 6, også i weekenderne. Det er den bedste tid på dagen, når jeg sidder med en kop kaffe og min bog. Jeg er nok lidt rastløs og kan godt lide at rejse. Om morgenen får jeg tilfredsstillet min udlængsel, for når jeg skriver, er jeg i scenerne og besøger de planeter, jeg selv finder på. Når klokken så slår syv, tager jeg mit pæne tøj på, cykler til Herlev og kigger på tekniske tegninger”, siger Jan.

Lemvigh-Müller

Alle regler bliver ophævet

Inspirationen finder Jan i superhelte og sci fi-film, for det har en helt særlig effekt. 
 
”Jeg læser mange bøger, og så ser jeg alle de superhelte- og sci fi-film, der bliver vist i biografen. Jeg elsker at synke ind i de universer, hvor alle regler er ophævet, og alt kan ske”, fortæller Jan og tilføjer, at han også finder inspiration i sig selv og sit eget liv: 
 
”Jeg bruger også mig selv meget i bøgerne. Hovedpersonen, Ralk Znor, er en superskarp, modig og cool kvindelig rumagent, som repræsenterer alt det, jeg ville ønske, jeg var. Hun er omgivet af en gruppe fjollede mænd, som til gengæld ligner mig. Jeg tager mine svage sider, overdriver dem og bruger dem på en selvironisk måde. Jeg bruger meget slap stick-humor i mine bøger – jeg kan ikke finde ud af at skrive seriøst”.
;