Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Sådan undgår du korrosion

Med VIR rødgodskugleventiler og -armaturer til rustfri rørinstallationer undgår man spændings- og interkrystallinsk korrosion. Læs mere her

Lemvigh-Müller har nu fået VIR rødgodskugleventiler og -armaturer til rustfri rørinstallationer på lager. Og det har sine fordele.

For i takt med et øget brug af rustfri rør i almindelige brugsvandsinstallationer er der i forbindelse med kombinationen af messing og rustfri konstateret et stigende antal tilfælde af korrosion i messingdelene.

Ofte ses det i vandinstallationer med rustfri rør eller Pex-rør, at messingen ikke kan optage de elektriske spændingsforskelle (potentialer). Korrosionen opstår i kombinationen af metal, salte, klorider, nitrat og sulfater. Disse faktorer bidrager til en høj ledeevne, der kombineret med hårdt vand kan forårsage korrosion i messing.

Men når man anvender rødgodskugleventiler og -armaturer i rustfri rørsystemer, undgår man spændings- og interkrystallinsk korrosion. 

Specifikationer 

Hele sortimentet består af rødgodskugleventiler, snavssamlere samt kontraventiler.

  • Kugleventilerne kan enten leveres med kort hals eller med støbt høj hals. Ventilen er konstrueret til PN16 og kan klare temperaturer op til +120 °C. Sortimentet findes fra d15-54 mm og med gevindtilslutninger fra 3/8” – 3”.
  • Presstilslutningerne fra d15 - 35 mm passer til både M- og V-profil. Til kugleventiler fra ≥ 42 mm skal der anvendes pressbakker med V-profil. Ventilerne leveres med teflonbelagt messingkugle, PTFE sædepakninger, O-ringe i EPDM-gummi, samt stål L- eller T-greb.
  • Snavssamlere fra DN15-50 i PN16 fås med rustfrit stålfilter, i PTFE-pakning og messingprop. Snavssamlere kan klare temperaturer op til +150 °C.
  • De kontrollerbare kontraventiler fra DN15 – 50 i PN16 er med inspektionshul. De er fremstillet til at opfylde den europæiske standard EN1717 og testet med luft iht. EN12266-1. Inspektionsprop er i rødgods, og O-ring er i NBR-gummi. Kontraventilen klarer temperaturer op til +80 °C.
  • Rødgodssortimentet lever op til de krav, som myndighederne forlanger. Se VA godkendelsesnummer 1.51/18685 og GDV nr. 03/00060.kulle behovet til måleren ændre sig over tid, er det muligt at tilføje eller udskifte op til to kommunikationsmoduler (som også passer til MULTICAL® 403). Sammen med målerens integrerede M-Bus, giver det mulighed for hele tre kommunikationsformer. Og den kan opgraderes uden, at det påvirker hverken legale registre, aflæsninger eller netværksstyring.

Vil du vide mere?

Klik på produkterne for mere information.

Se alle produkter her

;