Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Mere strøm i datanetværk kræver kraftigere kabler

Stadig flere enheder får strøm via datanetværk i stedet for traditionel 230 V-forsyning, og nye EU-installationsstandarder er på vej.

Strømforsyning af enheder som IP-telefoner, overvågningskameraer, WiFi-accespoints og computere via eksisterende eller nyetableret datakabling – Power over Ethernet (PoE) – er en af de hurtigst voksende teknologier inden for installationssektoren. Effekten i PoE-installationer stiger, i takt med at enhederne bliver flere og flere og bruger mere og mere strøm.

Udviklingen betyder, at installationsbranchen bør være langt mere opmærksom på, hvor mange datakabler der lægges i føringsvejene, hvordan de lægges og hvordan kabler og føringsveje er dimensioneret.

MERE STRØM I DATANETVÆRK KRÆVER KRAFTIGERE KABLER
Kabler med kraftigere ledere gør datanetværk bedre egnet til en fremtid, hvor flere og flere enheder strømforsynes via datakablingen.

Brug for kraftigere kabler

I nogle tilfælde vil det være nødvendigt at bruge kraftigere kabler. Det mener Jesper Andersson, salgsingeniør hos Lemvigh-Müller og som den eneste i Norden akkrediteret specialist i både design af datacenter- og kommunikationsnetværksteknologi (DCDC og RCDD) af den globale vidensinstitution BICSI

”Det vil være nyt for mange, at man også er nødt til at udføre varmetabsberegninger på datakabler, men det er den vej, det går. Selv få meter for lange kabler kan være årsag til forstyrrelser i datatransmissionen og dermed fejlfunktion, for eksempel i vigtige produktions- eller overvågningsinstallationer,” siger Jesper Andersson.

Nye standarder på vej

Nye EU-installationsstandarder, der træder i kraft 1. juni, anviser, hvordan datakabling udføres forsvarligt i forhold til PoE. De nye standarder betyder blandt andet, at visse datakablinger skal udføres i kabler, der er i stand til at overføre mere strøm uden at blive for varme.

Vil du vide mere?

Ring 3695 5498 eller skriv til datakabling@lemu.dk

;