Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Ny teknologi gør gamle fiberkabler klar til fremtiden

Avancerede signalconvertere gør det let at opgradere eksisterende fiberkabler til langt højere datahastigheder og transmissionsafstande. Lær om teknologien på kursus hos Lemvigh-Müller.

En ældre kabelinfrastruktur baseret på optiske multimode-fiberkabler behøver ikke længere stå i vejen for en opgradering af datatransmissionshastigheden hos netværksejere som virksomheder, uddannelsesinstitutioner, hospitaler og boligforeninger.

Det er en serie nye signalconvertere fra den franske producent Cailabs, der har gjort det enkelt og økonomisk at opgradere eksisterende fiberkabelinfrastruktur.

Forbedrer eksisterende kabler

Cailabs’ teknologi og signalconvertere gør det muligt at transmittere singlemode-signaler med hastigheder op til 10 Gbit/s i eksisterende multimode-kabler, som er nedgravet og lagt i kabelbakker og -kanaler i tusindvis af kilometer i Danmark.

Det har hidtil ikke været muligt, fordi multimode-kabler på grund af deres konstruktion har for mange refleksioner til, at lyset og hastigheden kan nå ud på lange afstande.

Hurtigere og billigere

Med den nye teknologi bliver det både hurtigere og billigere at opgradere optisk infrastruktur for fremtidens krav til høje transmissionshastigheder. Det forklarer Jesper Andersson, salgsingeniør med speciale i datanetværksteknolologi hos Lemvigh-Müller.

”Det er det besværlige og kostbare gravearbejde og trækning af nye kabler i bygninger, som får mange til at afholde sig fra at opgradere deres fiberinstallationer. I stedet lever de med lavere transmissionshastigheder og dermed langsommere netværk,” siger Jesper Andersson.

Besparelse med faktor 10

Han vurderer, at besparelsen ved optisk signalkonvertering med Cailabs-teknologi sammenlignet med etablering af nyt fibernetværk er helt op til faktor 10.

;