Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Fem sjove facts om julebelysning – viden du kan blære dig med

Ved du, hvornår det første juletræ med elektrisk lys blev tændt? Eller hvor mange lyskæder, der lyser de danske hjem op?

Det er sæson for julelys. Og du ved sikkert alt om, hvordan det skal installeres. Men ved du, hvornår det første juletræ med elektrisk lys blev tændt? Eller hvor mange lyskæder, der lyser de danske hjem op?  Her får du viden, du kan blære dig med, når du installerer lyskæder...

  1. I 1882 tændte Edward H. Johnson, der var vicepræsident i Edison Electric Light Company i New York, det første juletræ med elektrisk lys. En journalist skrev om det mageløse syn, at lysene på træet var på størrelse med ’engelske valnødder’.
  2. Frem til omkring 1930 var elektrisk julebelysning monsterdyrt og ikke til at komme i nærheden af for almindelige mennesker – det kostede, hvad der svarer til cirka 15.000 kr. i nutidspenge, at pynte et enkelt juletræ.
  3. Det store juletræ på Rådhuspladsen i København blev tændt første gang i 1914 og var det første danske byjuletræ med elektrisk julebelysning. Det har været tændt hvert år til jul lige siden – undtaget to år under 2. verdenskrig. I dag bliver træet pyntet med LED-lys – helt præcist 800 stk. i 2016.
  4. Juletræet på Rådhuspladsen er en lys-gnalling i forhold til det træ, der siden 1933 er blevet sat op ved Rockefeller Center i New York hvert år til jul – og som er kendt fra utallige amerikanske julefilm. Det bliver pyntet med lige omkring 30.000 lys. Og har en 2,7 meter høj stjerne på toppen.
  5. Der findes i dag cirka 3,2 mio. lyskæder rundt om i de danske hjem. Selvom der bliver købt flere og flere lyskæder år for år, falder strømforbruget, fordi folk i tiltagende grad vælger LED-julebelysning. 

Er du klar til årets salg af julebelysning?
Få alt i lyskæder, lanterner og dekorationer, både til indendørs og udendørs brug hos Lemvigh-Müller.

Se hele udvalget her

;