Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Automationseksperter erstatter ni leverandører med én

Lemvigh-Müller tager over for ni leverandører, når automationsprojekthuset BILA fremover skal indkøbe komponenter til projekter for kunder i Europa. Det giver rationaliseringsgevinster, direkte omkostningsbesparelser og øger vækstpotentialet.

Automationsprojekthuset BILA har reduceret antallet af leverandører af tekniske artikler og værktøj fra foreløbig ni til blot en enkelt. Fremover skal Lemvigh-Müller levere komponenter indenfor bl.a. automation, styringsteknik, transmission og el til BILAs projekter herhjemme og i det øvrige Europa. Det medfører både økonomiske og driftsmæssige fordele, konstaterer Poul Koch, Head of Procurement hos BILA Automation, et af selskaberne i BILA-gruppen.

”Når man udvikler individuelle løsninger til vidt forskellige kunder, kan man ikke forudsige, hvad man får brug for, lige så præcist som en serieproducerende virksomhed. Derfor prioriterer vi bredde og dybde i produktprogrammet samt leveringssikkerhed højt, og det har vi fået. Faktisk har vi i nogle tilfælde kunnet få leveret varer fra dag til dag fra Lemvigh-Müller, som vi ikke kunne få direkte hos producenten.” fortæller Poul Koch.

Hidtil mest omfattende konsolidering

BILA-konsolideringen er Lemvigh-Müllers hidtil mest omfattende og resultatet af et grundigt forberedende analysearbejde, forklarer Thomas Thestrup, salgschef i Lemvigh-Müller Industri.

”Vores kunder ved naturligvis godt, at effektive indkøb handler om mere end produkternes pris, men de indsigter i form af for eksempel transaktionsomkostningers omfang, vores analysearbejde frembringer, kan alligevel være overraskende. Det gælder ikke mindst i vækststærke organisationer, hvor den daglige drift ofte lægger beslag på en stor del af ressourcerne,” siger han.

Værktøj til vækst

Ifølge Pernille Wichmann, Senior Sales Director for Industri hos Lemvigh-Müller, kan leverandørkonsolidering være med til at bane vej for vækstambitioner uden for Danmarks grænser.

”Danske virksomheder er stærke på både innovation, viden og effektivitet, men på internationale markeder er de oppe imod mange og dygtige konkurrenter. Derfor er ethvert tiltag, der styrker konkurrencekraften, vigtigt. Vi ser, at mange af de virksomheder, der klarer sig godt internationalt, allerede benytter sig af leverandørkonsolidering eller er begyndt at interessere sig for det,” siger hun.

Sådan kommer du i gang

 

Sådan virker leverandørkonsolidering

En leverandørkonsolidering hos Lemvigh-Müller starter med en grundig analyse af samtlige aspekter i forbindelse med en virksomheds indkøb og lagerdrift. Der bliver bl.a. kigget på faktorer som indkøbsadfærd, fakturahåndtering, lagerbinding og forsyningssikkerhed.

I forbindelse med analysearbejde og forhandling indgås en fortrolighedserklæring.

Leverandørkonsolidering hos Lemvigh-Müller udløser typisk en direkte årlig besparelse på 10.000 kr. pr. konsolideret leverandør. Besparelsen udgøres af bl.a. reducerede omkostninger til fakturabehandling, levering og fragt. Dertil kan komme besparelser på for eksempel lagerbinding og -drift.
Leverandørkonsolidering hos Lemvigh-Müller kan kombineres med services som elektronisk samhandel (EDI) og leverandørstyret lagerdrift (VMI), eventuelt i form af en SmartLager™-løsning.


OM BILA

BILA A/S er et dansk projekthus, som udvikler, konstruerer, implementerer og servicerer automationsløsninger til bl.a. fødevareindustrien, vindenergisektoren og generel fremstillingsindustri herhjemme og på en række eksportmarkeder. BILA dækker spekteret fra automatisering af enkeltstående funktioner til fuld optimering af hele produktionslinjer og komplette fabrikker ved hjælp af kundespecifikke løsninger og industrielle robotter.

BILA-koncernen omfatter ud over projekthuset maskinbygger- og automationsvirksomhederne Dan Palletiser, REO-PACK og PJM, samt de selvstændige brands PALOMAT® og GLOBAL AGV (Automated Guided Vehicles) Derudover er BILA Danmarks største forhandler af såkaldt samarbejdende robotter fra den danske producent Universal Robots og eneforhandler af traditionelle industrirobotter fra den japanske producent Kawasaki.

;