Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Lemvigh-Müller først i Europa med nye, sikre profilrør

Det første europæiske eksemplar af en maskine, der kan omforme glatte rør til profilrør med langt bedre greb, er netop blevet installeret hos Lemvigh-Müller.

Danmark bliver det første land i Europa, som kan fremstille metalrør med et avanceret og nyskabende profil. Det er resultatet af et samarbejde mellem den australske producent AcuSafe, den europæiske repræsentant Acurail og Lemvigh-Müller.
 
Maskinen, der er den første af sin art i Europa, gør det muligt at omforme traditionelle, glatte rør i stål, rustfrit stål, messing, kobber og aluminium til rør med et særligt snoet profil, såkaldte KAG-rør. Den er netop blevet installeret i Lemvigh-Müllers stålafdeling i Randers.

Giver bedre arbejdssikkerhed

KAG-profileringen tilfører ved hjælp af valser almindelige glatte rør spiralformede indtrykninger, så overfladen minder lidt om snoet reb. Det resulterer i nogle helt særlige egenskaber i forhold til arbejdssikkerhed, som Lemvigh-Müller i første omgang fokuserer på.
 
”Arbejdssikkerhed er et centralt aspekt inden for sektorer som offshore, byggeri, procesindustri og søfart, og glid eller fald er årsag til mange arbejdsuheld og -ulykker. Derfor efterspørger vores kunder produkter og løsninger, der kan forhindre eller minimere glid og fald, og vi er glade for nu at kunne tilbyde endnu et produkt, der kan bidrage til højere arbejdssikkerhed,” siger John Serup Jensen, produktspecialist i rør og blankt stål hos Lemvigh-Müller.
 
KAG-profileringen forbedrer grebet med 80 procent i forhold til almindelige, glatte rør, når overfladen er fugtig eller våd, for eksempel udendørs eller i produktionsmiljøer hvor der forekommer kondens. Under almindelige tørre forhold forbedres grebet med 160 procent og ved fedtet eller olieret overflade forbedres grebet med hele 300 procent sammenlignet med glatte rør.

KAG-Acurail

Erstatter glatte rør

Det gør KAG-profilerede rør oplagte til rækværk og gelændere, ikke mindst fordi de både kan erstatte glatte rør i eksisterende rækværk- og gelænderkonstruktioner og implementeres i nye projekter, hvor de forbedrer sikkerheden uden at tegninger eller konstruktioner skal laves om. Det mener Torben Pedersen, der er medindehaver af Acurail og både har besøgt den australske producent og set en række praktiske eksempler på anvendelse af KAG-profilerede rør.
 
”Med KAG-rør bliver det let at etablere gelændere, rækværk og gribehåndtag med langt bedre sikkerhedsegenskaber, vel at mærke uden at gøre konstruktionerne tungere eller mere komplicerede og med en meget beskeden meromkostning. Det ser man ikke ofte inden for sikkerhedsområdet,” siger han.
 
Torben Pedersen fremhæver også, at KAG-rør bevarer deres gribesikkerhed i modsætning til ikke-profilerede rør, der bliver mere og mere glatte, efterhånden som overfladen slides. Foruden søfart, byggeri og industri ser han oplagte anvendelsesmuligheder for KAG-rør i det offentlige miljø, for eksempel på metrostationer og i offentlige bygninger.

Klar til produktion

Lemvigh-Müller har fået oplært de første maskinoperatører, og John Serup Jensen forventer, at der især vil være interesse for at udføre KAG-profilering på rørdimensioner, som typisk anvendes til rækværk og gelændere, det vil sige ca. 30 til 50 mm. Men maskinen kan bearbejde rør helt op til 100 mm og ned til 19 mm. Det betyder, at KAG-profilerede rør også kan anvendes til dekorative, arkitektoniske og tekniske formål.
 
Der kan profileres i hele rørlængden – op til 6 meter – eller partielt, så de bearbejdede rør kan bukkes på sædvanlig vis.
 

Vil du vide mere ?
Kontakt produktspecialist John Serup Jensen på tlf: 3695 1047 eller email josj@lemu.dk
 
;