Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Bæredygtigt rustfrit stål passer på hjertestartere

Claus Andersen valgte bæredygtigt rustfrit stål fra Outokumpu til krævende produktion af skabe til hjertestartere.

Claus Andersen, indehaver af underleverandørvirksomheden Claus Andersen Rustfri Stål, var overbevist om sin idés bæredygtighed, da han besluttede at satse målrettet på at udvikle og markedsføre et udendørs skab til opbevaring og beskyttelse af hjertestartere, så det livreddende udstyr kan holdes funktionsdygtigt i næsten ethvert tænkeligt klima.
 
Han var lige så overbevist om, at produktet målt på enhver parameter skulle være i stand til at konkurrere på et globalt marked. Det betød, at bæredygtighed i materialevalg og produktionsmetoder samt social ansvarlighed skulle være på plads og kunne dokumenteres. Ud over det skulle udførelse og tekniske egenskaber være i topklasse og produktionen absolut rationel.


Testede selv kvaliteterbæredygtigt rustfrit stål fra Outokumpu

Claus Andersen testede selv en række mulige rustfrie stålkvaliteter i sin virksomhed, hvor godt 60 ansatte udvikler, konstruerer og bygger specialinventar til storkøkkener og skibe samt udfører underleverandørarbejde efter kundespecifikationer. Valget faldt på den finske producent Outokumpus rustfrie kvalitet EN 1.4521 i en glat, bejdset udførelse. Det krom- og molybdæn-legerede materiale udmærker sig blandt andet ved en god modstandsdygtighed mod tilsmudsning, forudsat at det ved udendørs brug monteres helt uden overdækning.
 
Det valg er helt i tråd med en generel tendens til øget fokus på bæredygtighed og mindst mulig påvirkning af miljøet, konstaterer Palle Thomassen, Director med ansvar for salg af rustfrit stål hos Lemvigh-Müller. 


Kontrol over hele værdikæden

På det punkt står Outokumpu stærkt, fordi producenten selv har kontrol over hele værdikæden fra råstofudvinding til færdigt rustfrit stål.
”Dokumenteret bæredygtighed og miljøfokus er blevet en reel konkurrenceparameter, og rustfrit stål står stærkt, fordi det er et af de mest genanvendelige materialer overhovedet,” siger Palle Thomassen.


Høj andel af genbrugsmateriale

Han peger på, at rustfrit stål fra Outokumpu har markedets højeste andel af genbrugsmateriale, og at producenten fortsat arbejder på at løfte andelen af genbrugsmateriale yderligere.
 
”Isoleret set er en høj andel af genbrugsmateriale i produktionen det, der bidrager mest til at reducere miljøbelastning og bevare naturressourcer. Derfor virker Outokumpus initiativ ikke kun for virksomheden selv, men for alle der bruger rustfrit stål fra Outokumpu,” siger Palle Thomassen.


Forudsigelige egenskaber vigtige

Men miljøvenlighed gør det ikke alene i Claus Andersens travle virksomhed, hvor produktionen af hjertestarterskabe ikke må stå i vejen for kundeopgaver. Rustfrit stål i Outokumpus EN 1.4521-kvalitet udmærker sig også ved stabile og forudsigelige egenskaber under bearbejdning. Det er afgørende, for med en laserskæremaskine, som kører i toholdsdrift, er der ikke plads til forsinkende bearbejdningsudfordringer.
 
”Spændinger, der udløses i forbindelse med bearbejdning, er en af vores helt store udfordringer, og hvis materialerne ikke er af en tilstrækkelig kvalitet, skal der nogle gange kun en mindre påvirkning til, før en plade slår sig. Det koster på effektiviteten og kan hurtigt æde en besparelse på materialeprisen op,” siger Claus Andersen.


Merpris opvejes af fordele

Præcise rustfrie stålkvaliteter som Outokumpu EN 1.4521 er en smule dyrere i indkøb end markedets billigste produkter. Men problemfri bearbejdning, sikkerhed for god overfladefinish og en mindre volatil pris på grund af fraværet af nikkel i legeringen opvejer merprisen, mener han
 
”Det betyder, at jeg kan afgive tilbud på partier af hjertestarterskabe med større sikkerhed for min indtjening,” siger Claus Andersen.


Arbejder på eksport

Claus Andersen afsætter primært sine hjertestarterskabe herhjemme, men arbejder aktuelt på at etablere en eksport, i første omgang til Tyskland. De øvrige skandinaviske lande er også på ønskelisten for nye markeder, og Claus Andersen har allerede udviklet en særlig polarversion, der er funktionstestet ned til minus 43° C for at sikre problemfri drift, også under hårde nordskandinaviske forhold.
 
Læs mere om rustfrit stål hos Lemvigh-Müller

Rustfrit stål og bæredygtighed

Lemvigh-Müllers hovedleverandør af rustfrie stålplader er Outokumpu. Mere end 86 pct. af de rustfrie stålplader, Lemvigh-Müller sælger, kommer herfra.

85 pct. af Outokumpus rustfrie stål er fremstillet ud fra skrotbaseret materiale. Det er den højeste andel på markedet.

Outokumpu er en af verdens største producenter af rustfrit stål. Virksomheden har hovedkvarter i Finland og 10.000 medarbejdere fordelt på mere end 30 lande.

Læs mere om bæredygtighed hos Outokumpu her

 
 
;