Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

En perfor-hvad for noget?

Lemvigh-Müllers 170 år lange historie kaster af og til forespørgsler af sig, som ikke lige er sådan at svare på. For nylig tikkede en mail ind til Marketingafdelingen om en perforator

Er du så gammel, at du ved, hvad en perforator er - uden at google det? Det er ingen i Lemvigh-Müllers Marketingafdeling. Så da der for nylig tikkede en mail ind fra en frimærkesamler, der ville høre, om vi mon havde gemt de gamle perforatorer, som virksomheden har haft gennem tiden – og det vil sige 170 år - ja, så måtte vi ty til internettet.

For hvad er en perforator? Og hvad har det med frimærker at gøre? 

Fingrene væk fra frimærkekassen

Efter lidt graven og googlen dukkede svaret frem. En perforator er en maskine, der før i tiden blev brugt af virksomheder og offentlige myndigheder til at perforere frimærker – for at forhindre tyveri fra frimærkekassen. Frimærker kunne nemlig omsættes til cool cash på posthuset, men hvis de var perforeret med virksomhedens initialer, var det kun muligt for betroede personer at få mærkerne ombyttet eller solgt. 

For at vende tilbage til frimærkesamleren, så hedder han Thomas Sørensen, og han ville frygtelig gerne se de gamle perforatorer og lave nogle aftryk i karton, skrev han i mailen. Han er nemlig medlem af Dansk Perfinsamler Klub, der er en forening for frimærkesamlere med interesse for, ja, perforerede frimærker. 

Gammelt guld i gemmerneperforatorer

En større detektivindsats blev sat i gang, og efter at have spurgt rundt omkring i organisationen, viste det sig, at Facility Management-afdelingen hos Lemvigh-Müller i Herlev havde gemt en af de gamle perforatorer. 

Dagen efter, at perforatoren dukkede frem fra gemmerne, kom Thomas Sørensen forbi Herlev for at besigtige den. Og sjældent har verden set en gladere frimærkesamler. Som han sagde, inden han gik i gang med perforatoren og tog en masse aftryk i fint karton: 

”Jeg har det som om, jeg har vundet i lotteriet”.

;