Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Lemvigh-Müller sætter sundhed højt på dagsordnen

Hos stål- og teknikgrossisten skal det blive lettere for medarbejderne at træffe de sunde valg i løbet af hverdagen. Men skal en arbejdsplads blande sig i de ansattes sundhed?

Mange har på et eller andet tidspunkt i deres liv et ønske om at komme af med en ekstra delle eller have mere overskud i løbet af hverdagen. Men det kan være svært at finde motivationen og tiden til at ændre dårlige vaner, når arbejdsliv og privatliv skal jongleres. 
 
Lemvigh-Müller gør nu en ekstra indsats for at hjælpe medarbejderne med at træffe nogle sundere valg. 

De fire hovedområder

Tidligere på året oprettede grossisten et nyt internt, online fællesskab, som ikke kommer til at handle om stenalderkost eller maratonløb – men derimod om, hvordan man kan justere på de små dagligdagsting, som kan bidrage til en sundere hverdag. 
 
”Kost, motion, rygning og alkohol er vores fire hovedområder – og derindunder er der forskellige initiativer, som vi selv og i samarbejde med eksterne partnere sætter i gang”, fortæller HR Partner i Lemvigh-Müller, Eva Jensen.
 
Der nedsat en styregruppe, som skal holde gang i fællesskabet og motivere medarbejderne til at få mere bevægelse ind i hverdagen – eksempelvis ved at dyste om, hvem der kan cykle flest kilometer på en måned. 
 
Derudover har udvalgte lokationer indrettet fitness-rum med bl.a. holdtræning, der er salatbarer i kantinerne, og der er mulighed for at deltage i stafetløbet DHL hver sommer. 

Skal virksomheden blande sig? 

Der er intet krav om, at medarbejderne skal tage imod tilbuddene – pointen er, at man får muligheden for at bruge de tiltag, som passer ind i ens egen hverdag. Og det kan komme både den enkelte person og virksomheden til gavn. 
 
”Vi vil i bund og grund gerne have medarbejdere, der er fysisk og psykisk sunde – det er med til at give et mentalt overskud i forhold til sine arbejdsopgaver og de mennesker, man har kontakt med i løbet af dagen. Men det er naturligvis en balance – en arbejdsplads skal ikke bestemmer, hvordan man lever sit liv. Men vi kan komme med forskellige tilbud og inspiration, som vores kollegaer og medarbejdere frivilligt kan tage imod, hvis de har lyst til at ændre på noget”, siger Eva Jensen.
;