Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Elever spiller vigtig rolle for Lemvigh-Müllers daglige drift

Hvert år optager Lemvigh-Müller elever, som i et to-årigt uddannelsesforløb får praktisk og teoretisk erfaring. Mange af dem bliver, når de er færdiguddannede – og får mulighed for at prøve noget nyt

Line Bæhr Larsen og Helle Østergaard er tidligere elever hos Lemvigh-Müller. De er uddannet inden for internt salg – men da de blev udlært, åbnede der sig muligheder, som de ikke selv havde regnet med.
 
Begge blev de tilbudt fuldtidsstillinger hos Danmarks største stål- og teknikgrossist – men inden for noget helt andet, end de ellers havde prøvet før.
 
For Line Bæhr Larsen betød det, at hun i dag arbejder som salgskoordinator og sidder i en mere koordinerende rolle, med omkostningsflow og fakturaer – og så sidder hun også i omstillingen.
 
Og for Helle Østergaard betød et karriereskift et spring fra internt til eksternt salg. Det krævede lidt tilvænning, da hun som intern sælger oplevede at kunderne kom til hende – men som ekstern skal hun selv ud og finde dem. ”Jeg har lært, hvordan man håndterer det på en god måde ved at spørge ind til folks behov og skabe en relation”, fortæller Helle Østergaard. 

Udsigt til en god start på jobmarkedet

Men de to tidligere elever er ikke de eneste, som har fået muligheden for at starte karrieren hos Lemvigh-Müller.
 
Hos grossisten er der tradition for hvert år at tage imod et nyt hold elever, som alle skal igennem et to-årigt uddannelsesforløb med både praktisk arbejde og kortere skoleophold. Som elev indgår man på samme fod som fuldtidsansatte, med ansvar og spændende arbejdsopgaver, og man får muligheden for at prøve lidt forskelligt for at finde ud af, hvor man har sine styrker.
 
Forløbet skal gøre eleverne i stand til at bruge deres talent på arbejdsmarkedet, når de er færdiguddannede. Men de fleste nyudklækkede arbejdstagere skal faktisk ikke så langt. 70 % af det forrige hold blev tilbudt en fuldtidsstilling, efter diplomet var i hus, og de, der ikke fik et tilbud, havde allerede et job på hånden i en anden virksomhed. 
 
”Det er vigtigt for os at kunne være med til at uddanne unge mennesker, som har ambitioner, gå-på-mod og masser af gejst, og give dem en god start på deres professionelle liv”, fortæller direktør Jan Meldgaard. 
 

Vil du vide mere?

Du kan læse mere om, hvordan det er at være elev hos Lemvigh-Müller, hvordan ansøgningsprocessen er, se adgangskravene og få mere information om uddannelsesforløbet her. 

Gå til 'Bliv elev'




;