Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Stærkt samarbejde: ”Vi får ro til vores kerneforretning”

Som JKF Industris største leverandør leverer Lemvigh-Müller stål og forbrugsvarer til produktionen af rør, ventilatorer og filtre – og en service der gør en forskel i dagligdagen.

”Vi betragter mere Lemvigh-Müller som en god kollega end som vores leverandør”.

Sådan siger Jacob Bøhme Christensen. Han er VP Supply Chain & Manufacturing i JKF Industri, der med base i den nordjyske landsby Als fremstiller procesventilation til industrier i hele verden. Virksomhedens rør, ventilatorer og filtre bruges, kort fortalt, til at rense luften og fjerne støv fra bearbejdningsprocesser i bl.a. møbelfabrikker, papirmøller og kornsorteringsanlæg.

Når leverandøren er som en god kollega

Samarbejdet med Lemvigh-Müller startede i 1957, hvor den lokale smed Louis Nielsen grundlagde JKF, og siden er det altså blevet så tæt, at grænsen mellem leverandør og kollega er udvisket.

”Der er total transparens og tillid. Vi har det godt med hinanden på alle niveauer, fra den timelønnede til direktøren, og der er altid hjælp at hente - også til ting der egentlig ikke er Lemvigh-Müllers problem. Hvis vi fx skal rapportere til vores ejere, hvor mange kilo stål vi har købt, men vi har det liggende i plader, så ringer vi til Lemvigh-Müller, og i løbet af 20 minutter har vi den rapport”, siger Jacob Bøhme Christensen.


Kort ordrehorisont - tæt dialog

Stål fra Lemvigh-Müller udgør halvdelen af JKF Industris årlige indkøb, og JKF Industri er i daglig kontakt med stål- og teknikgrossisten om stålleverancerne. Ordrehorisonten er nemlig meget kort:

”Når vi går ind i en måned, har vi typisk halvdelen af vores omsætning i bøgerne. Den anden halvdel kommer løbende, og leveringstiden kan være få dage. Det kræver konstant dialog om, hvad vi har brug for af stål”, siger Jacob Bøhme Christensen og forklarer, at ventilationssystemet ofte er det sidste, der bliver dimensioneret og indkøbt, når der opføres nye fabrikker.

Lemvigh-Müller har for mange år siden overtaget JKF Industris råvarelager og indkøb af stål. Det har flere fordele, bl.a. slipper JKF Industri for at skulle følge med i udviklingen på stålmarkedet.

Ro til forretningen

”Vi har ikke forstand på, hvornår man skal købe eller vente. Hvis vi hele tiden skulle holde øje med og spekulere i stålpriserne, ville der være fare for at tabe i hastighed og effektivitet. Lemvigh-Müller ved, hvornår vi bør lægge en ekstra ordre eller reservere kapacitet hos værkerne, og det giver os ro til at passe vores kerneforretning”, siger Jacob Bøhme Christensen.

Han pointerer, at Lemvigh-Müller også spiller en vigtig rolle som mediator i dialogen med værkerne, fx om kvalitet.

Stål kræver mere end letmælk

”Stål er vores vigtigste råvare, og vi har et konstant fokus på kvalitet. Men det er jo ikke med stål, som det er med letmælk, hvor det er lige meget, om man køber det i Netto eller Fakta. Vi har brug for Lemvigh-Müllers stærke stålfaglighed til at være vores stemme overfor værkerne”.

Sparer tid på forbrugsvarerne

Ud over stål får køber JKF Industri også forbrugsvarer som fx arbejdshandsker, håndværktøj og bolte hos Lemvigh-Müller. Det er varer, som har relativt lav indkøbsværdi, men som kan være dyre i håndteringsomkostninger. JKF Industri har dog en såkaldt mercher-aftale, som betyder, at forbrugsvarerne stort set passer sig selv.

Lad Lemvigh-Müller styre lageret – læs mere her

”Lemvigh-Müller holder øje med beholdningen, bestiller, modtager, pakker ud og fylder op. Det kører bare, helt uden at vores indkøbsafdeling skal forstyrres, eller medarbejderne i produktionen pludselig står og mangler noget. Det sparer os meget tid”, siger Jacob Bøhme Christensen.

Samarbejde med Lemvigh-Müller?

Ring på tlf. 3695 1004 og hør om mulighederne!

Faktaboks om JKF Industri

JKF Industri er grundlagt af smedemester Louis Nielsen i 1957 i den nordjyske landsby Als og er i dag ejet af den franske koncern SFPI (Safety for People and Industry). Virksomheden er førende producent og leverandør af komponenter til procesventilationsanlæg og har kunder i mange forskellige industrier i hele verden. Hovedkvarteret ligger i Als, hvor der også er fabrik, og herudover har JKF Industri selskaber i Polen, Malaysia og Singapore. Læs mere på jkf.dk

 

;