Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Så er der store tilskud til varmepumper – bliv klar til at sælge løsninger fra dag ét

Nu kan dine kunder få tilskud til konvertering til miljøvenlig og økonomisk boligopvarmning med varmepumpe. Det kan give et løft til din forretning.

Fra 15. oktober kan ejere af helårsboliger, der udskifter et olie-, gas- eller træpillefyr med en luft/vand- eller jordvarmepumpe, få tilskud til projektet.

Kan løfte salget

Det giver virksomheder i installationsbranchen mulighed for at løfte salget af varmepumper yderligere eller at få det sat i gang, hvis det ikke allerede er en del af forretningen.

”Varmepumper bliver helt centrale i opvarmningen af villaer og rækkehuse i fremtiden. Olie- og gasfyrene er på vej ud, og for boligejere i områder uden fjernvarme er varmepumpen det oplagte valg. Det er installationsbranchen i fuld gang med at indstille sig på, og med tilskudspuljen er der endnu en god grund til at satse målrettet på varmepumper,” siger Jimmi Berg, markedsdirektør for vvs hos Lemvigh-Müller.

Fordel for samfund og branche

Tilskuddets størrelse følger boligarealet, og en ejer af et typisk dansk parcelhus mellem 101 og 150 kvm. vil kunne få et tilskud på op til 28.000 kr. ved konvertering fra olie-, gas- eller pillefyr til luft/vand eller jordvarmepumpe. Forudsætningen er, at arbejdet udføres af en VE-godkendt installatør. Det er både en fordel for samfundet og for installatørerne, mener Jimmi Berg.

”Det sikrer, at slutkunden får en velfungerende løsning, og at miljøet – og dermed vi alle – får en reel reduktion af CO2-udledningen for tilskudskronerne. Vi har desværre set eksempler på, at den stigende interesse for varmepumper har tiltrukket mindre seriøse aktører, som hverken fagligt eller i deres produktlinjer har kunnet leve op til den etablerede installationsbranches standard”.

Så er der store tilskud til varmepumper

Få inspiration og hjælp hos vores team

Jimmi Berg opfordrer installationsvirksomheder, der ønsker at vækste deres aktiviteter inden for varmepumper, til at kontakte Lemvigh-Müllers Energi & Klima-team for inspiration til salg, tekniske løsninger og produktvalg. Det giver sikkerhed for at vælge en varmepumpe, der kan udløse tilskud til kunden.

VE-godkendelsesfrist forlænges

Installatørerne får yderligere en hjælpende hånd i arbejdet med at udbrede varmepumper fra Energistyrelsen. Styrelsen står for VE-godkendelsen af installatører, der er specialuddannet inden for en eller flere grønne energiløsninger.

VE-godkendelsen er i princippet en forudsætning for, at slutkunden kan få sit varmepumpetilskud, men Energistyrelsen har forlænget fristen for VE-godkendelse i forbindelse med boliginstallationer til 1. april 2021. 

Det betyder, at også installatører uden VE-godkendelse allerede nu kan installere varmepumper hos boligejere, der ønsker at søge tilskud. Men vel at mærke kun frem til 1. april næste år. Derefter skal VE-godkendelsen være på plads.

Højest tilskud til effektive pumper

Tilskuddets størrelse afhænger af varmepumpens energimærkning. Det højeste tilskud gives til A+++ mærkede varmepumper, mens A++ varmepumper udløser et mindre tilskud. Energimærkningen er ud fra et temperatursæt på -7/55 °C.

Kunde skal selv søge tilskud

Din kunde skal selv søge tilskud til sin varmepumpeinstallation. Det gøres på Energistyrelsens informationsportal om energiforbrug og -løsninger, sparenergi.dk. Der kan søges fra 15. oktober.

BESØG SPARENERGI.DK

Bliv klogere på energi- og klimaløsninger hos os

Lemvigh-Müller udbyder en række kurser inden for energi- og klimaløsninger i samarbejde med uddannelsesinstitutioner og producenter.

Vi følger sundhedsmyndighedernes anbefalinger i forhold til COVID-19-pandemien nøje og justerer løbende vores kursusaktiviteter i overensstemmelse hermed. Det betyder, at kurser med fysisk fremmøde aktuelt – medio oktober 2020 – er sat i bero.

Du kan stadig tilmelde dig, og du vil blive orienteret om eventuelle aflysninger eller ændrede tidspunkter for afvikling af dit kursus.

SE KURSER

Varmepumpe er den bedste energi-investering

En luft/vand-varmepumpe er den mest omkostningseffektive energi-investering, en husejer kan foretage. Det er et godt salgsargument overfor din kunde, og det er dokumenteret i en rapport, som Teknologisk Institut har udarbejdet for brancheorganisationen Tekniq Arbejdsgiverne. Rapporten konkluderer, at en luft/vand-varmepumpe samlet set kommer ind på en klar førsteplads sammenlignet med efterisolering eller nye vinduer og døre. Varmepumpen vil påvirke både økonomien og klimaet positivt fra dag ét, og investeringen tjener sig hjem betydeligt hurtigere end for eksempel nye vinduer og døre, fremgår det af rapporten.

Du kan læse mere om rapporten og downloade den fra Tekniq Arbejdsgivernes hjemmeside.

LÆS MERE HER

 

;