Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Reportage: ”Det går rigtig, rigtig godt med at lukke ordrer”

Kalenderen siger forår, men frost, is og sne fortæller noget andet. Man kan godt mærke, at denne morgen ikke er som de andre – i hvert fald hvis man arbejder inden for stål- og teknikbranchen.

Gåturen fra Nordhavn Station i København til DFDS’ færgeterminal er en rå en af slagsen mandag morgen i uge 10. Den iskolde modvind bider i kinderne, og snefygningen gør sigtbarheden kort. Men gennem tågen ser man skibet Crown Seaways tone frem med et banner med teksten ”Lemvigh-Müller – så er du godt hjulpet”.

På netop det skib, også kaldet Oslobåden, skal der foregå en tre dages flydende fagmesse for Lemvigh-Müllers kunder, leverandører og medarbejdere – en fagmesse, der skal sætte fokus på produkter, services, samarbejde, nyskabelse og netværk.

Ny sejlrute

Crown Seaways’ normale rute er København og Oslo t/r – men i de næste tre dage siger søkortet København-Aarhus-Fredericia. Skibet sejler dog ikke med det samme – i løbet af dagen, mens udstillingen står på, ligger det ved kaj. Først i aften vil det lette anker.

Med boardingkortet i hånden, navneskiltet om halsen og kahytnøglen i lommen er man klar til at tage hul på programmet for Godt hjulpet-dagen, som messen hedder.

Fra bildæk til produktbonanza

Første stop er dæk 3.

Vogndækket, der til dagligt rummer op til 450 biler, er blevet vasket, skuret, skrubbet og varmet op – og transformeret til en udstillingshal med belysningsarmaturer, industrikomponenter, håndværktøj og alt, hvad et tekniklystent hjerte ellers kan begære. Kun brummen fra skibet og markeringerne på gulvet, der angiver hvor bilerne skal stå, vidner om, at her normalt ikke ser sådan ud.

150 af Lemvigh-Müllers leverandører står klar i deres stande. Klar til at prikke de besøgende på skulderen, stikke et håndtryk og en frisk samtale-indleder. Og der er nok at tale om.

Fokus på fællesskabet

I stand 707 øjner man et sortiment, der skiller sig ud: reb, koste og sække. Handelsvirksomheden G. Funder er ombord – de blev opkøbt af Lemvigh-Müller i 2017 og er med for at lære branchen og grossisten bedre at kende.

”Vi er stadig nye i Lemvigh-Müller. Men her møder vi en masse af vores nye kollegaer, som vi måske kun har snakket med i telefonen, eller hvis navn vi har set et sted. Her kan vi sætte ansigt på. Det bidrager helt klart til fællesskabet”, siger Bo Kundal Christensen, salgskonsulent fra G. Funder.

Ordrebøgerne gløder

Den videre færd byder på et møde med Bruno Petersen, direktør for HellermannTyton, leverandør af kabelbindere, fastgørelse, beskyttelse, ID m.m. samt udstiller til Godt hjulpet-dagen. Han fortæller gladeligt om, hvad netop denne messe betyder:

”I 2016 var vi også med ombord og fik lukket rigtig mange aftaler på projekter og tilbud. I år har vi simpelthen ikke et overblik endnu, men det går rigtig, rigtig godt med at lukke ordrer - og jeg forventer, at vi overgår resultaterne fra sidste gang. Godt hjulpet er en messe, vi har glædet os til. Som regel møder vi vores kunder i marken, men nu er de her. Vi møder også andre end dem, vi normalt er i kontakt med, og det er med til at bygge gode forretningsforhold op”, fortæller Bruno Petersen.

Energiboost hos besætningen

Men det er ikke kun på vogndækket, at det summer. Hos Crown Seaways’ besætning skaber den flydende fagmesse en helt særlig stemning:

”Vi får nogle helt andre dialoger med udstillerne, end vi plejer at have med vores passagerer – de har jo ikke produkter med, de gerne vil tale om. Det er et dejligt afbræk i hverdagen for os, det giver en anden form for energi, som man kan mærke på hele besætningen. Det er sjovt og anderledes”, fortæller Jens Knudsen, kaptajn på Crown Seaways.

Oscarstemning ombord

Klokken bliver 15.30, og lyset i Columbus Club på dæk 8 bliver dæmpet. I baren er der snacks og drinks, og på scenen står Mads Christensen – foredragsholder, debattør og blærerøv. I samme gode, men dog lidt mindre pompøse stil som Oscaruddelingen går grossistens awardshow i gang – Årets Leverandør skal kåres inden for fem kategorier. ’Blærerøven’ smider om sig med fagjokes og konstaterer, efter et vue ud over publikum, at der ikke er mange kvinder i branchen. Så skruer han op for mandehumoren – og der bliver grinet på rækkerne. 

Vinderne bliver fundet, og der er skulderklap og jubelråb hos de virksomheder, hvis navn toner frem på skærmen.

Skibet skal sejle i nat

Dagens program slutter omkring klokken 21. Mens nogle netværker videre, lister andre stille og roligt ned i kahytterne. Oslobåden letter anker klokken 22.30 og sætter kursen mod Aarhus. Hvor det hele starter forfra kl. 7 næste morgen … Og dagen efter gentager det hele sig igen – for sidste gang – i Fredericia.

 

;