Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Systemleverance sikrer effektiv installation i DGNB Guld-byggeri.

Gennemtænkte valg af komponenter og systemer fra Uponor giver komfort til kommende beboere og gør installationsarbejdet nemt og hurtigt i nyt projekt med 600 lejligheder.

Mere end en halvering af monteringstiden er sød musik i ørerne for en VVS-installatør, når der skal etableres varme- og brugsvandssystemer i 600 lejligheder. Derfor er Rasmus Dinesen, energispecialist hos Nemo VVS A/S, glad for, at valget faldt på præfabrikerede skaktenheder til varme- og brugsvandsfordeling fra Uponor til boligprojektet Baltorpplænen i Ballerup vest for København.

”Skaktenhederne er defineret på forhånd og bliver samlet centralt, så vi skal egentlig bare montere dem og sætte slangerne på. Vi kender målene og kan sætte beslag op på forhånd, og det sparer,” værdifuld tid,” fortæller han.

Høj sikkerhed mod fejlmontering

Uponor har designet enhederne med henblik på nemt og hurtigt installationsarbejde samt høj sikkerhed mod fejlmontering. Tidsstudier har vist, at installatører let kan halvere montagetiden på byggepladsen. Men der er også tænkt langsigtet ved at sikre god adgang til komponenter for nem servicering.

Ud over præfabrikerede skaktenheder med Uponors egen unikke koblingsteknologi Quick & Easy (Q&E) anvender Nemo VVS A/S et bredt sortiment af komponenter fra Uponor Building Solutions i lejlighedskomplekset, der skal stå færdigt sidst på året. Uponor har således også leveret gulvvarmesystemet Smatrix, der er med til at optimere komforten for de kommende beboere. Derudover har Uponor leveret MLC-alupexrør til stigstrenge, øvrige pex-systemer og afløbssystemet Uponor Decibel med lyddæmpende egenskaber, som også bidrager til beboernes trivsel.

”Med Uponor har vi én leverandør af blandt andet rør og fittings, så det hele passer sammen ved montagen. Er der tvivl om noget, eller dukker der spørgsmål op, er der også kun ét sted, vi skal ringe hen. Det er en klar fordel i en travl hverdag og er med til at sikre, at vi kan leve op til vores ry for at aflevere et godt stykke arbejde til tiden,” forklarer Rasmus Dinesen.

Fokus på brugerfordele

Martin Bech Nielsen, Key Account Manager hos Uponor lægger ud over rationelt monteringsarbejde og høj sikkerhed mod fejl vægt på brugerfokuserede fordele som varmekomfort og støjsvaghed i producentens systemløsninger.

”Som systemleverandør kan Uponor levere et meget stort udvalg af produkter og løsninger, der sikrer størst mulig boligkomfort i ambitiøse projekter. Vi er stolte over at bidrage til trivsel for de kommende beboere i Baltorpplænen med løsninger, der samtidig er effektive for installatør og bygherre,” siger han.

Certificering med strenge krav

Fordi Baltorpplænen er DGNB Guld-certificeret, med de strenge og specifikke krav det medfører, er bl.a. produktdokumentation som miljøvaredeklarationer – EPD’er – blevet et helt afgørende kriterie, når Christian Larsen, medindehaver af Nemo VVS A/S, skal vælge leverandører.

”Det er simpelthen ved at være et krav, før et ambitiøst byggeri kan realiseres. Denne tilgang siver ned gennem systemet, så vi som underentreprenør skal tage højde for det – også i vores valg af leverandør som for eksempel Uponor indenfor VVS-delen,” siger Christian Larsen.

Kan bruges til både nybyg og renovering

Uponors præfabrikerede enheder kan anvendes i varme- og drikkevandssystemer i både nybyg og renovering. Ved anvendelse af præfabrikerede enheder flyttes en del af den tidskrævende montering af enkeltkomponenter fra byggepladsen til Uponors produktionsanlæg. Ud over den rene tidsbesparelse bidrager det til en mere velordnet og rationel byggeplads samt letter koordinering i forhold til andre fagentrepriser.

;