Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da


VIDEN OM ENERGIOPTIMERING

Energioptimering er din sikre og direkte vej til en bedre driftsøkonomi. Når du investerer i din bygnings tekniske installationer, kan du med relativt små indsatser spare på energien og gøre en stor forskel. Både for dig selv og for samfundet.

Tilbagebetalingstiden inden for vand, varme og belysning er ofte 3-5 år men kan i nogle tilfælde være helt ned til 2 år.
Det vigtigste for at opnå et godt resultat er viden, planlægning og korrekt udførelse.

Når du vælger Lemvigh-Müller som samarbejdspartner, er du allerede godt på vej til en vellykket energioptimering – vi hjælper med alt fra screening til rapportering og valg af de rigtige produktløsninger.

Det er viden om energioptimering.

 

 

Derfor er energioptimering vigtigt
   

Hvis Danmark skal i mål med den grønne omstilling, er det ikke nok at konvertere de mange gas- og oliefyr til fjernvarme eller varmepumper.

Det handler også om, hvordan vi bruger energien i vores bygninger – og her er energibesparelser vigtige.

Vi skal finde den rette balance mellem energibesparelser, energieffektiviseringer og vedvarende energi. Det betyder, at investeringer i energirenovering er vigtige, og her kan erhvervslivet gøre en stor forskel i forhold til at bringe energiforbruget ned.

Og så handler det om at spare på energien gennem langsigtede løsninger uden at gå på kompromis med komforten.

 
   

 

 

Sådan kommer du nemt i gang med at energioptimere 

 

En optimering af din bygnings installationer kan ikke bare give markante forbedringer på driftsøkonomien, det kan også give bedre sundhed, trivsel og mindske miljøbelastningen.

Du kan både gå med enkle tiltag, der giver god værdi for investeringen, eller du kan vælge større, mere komplekse løsninger, der giver det optimale resultat. Uanset hvad er det vigtigt at vide, hvor du skal sætte ind.

Energioptimering med Lemvigh-Müller starter derfor altid med en screening af din bygnings eksisterende installationer. Screeningen udføres af specialister fra teknik- og komponentproducenter, der afdækker risici i den nuværende løsning og potentielle indsatsområder.

Baseret på resultaterne udarbejder vi en rapport, der giver dig det fulde overblik over, hvor du skal sætte ind, hvor meget CO2 du sparer, hvilke produkter du skal vælge – og hvor hurtigt din investering tjener sig hjem.

Book din screening i dag – bliv kontaktet af en sælger

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  

  •  


 

 

De typiske energislugere
   

Pumper – den oversete energisluger med stort besparelsespotentiale

Varme- og køleanlæg, væsketransport og spildevandshåndtering.
Pumper indgår i mange sammenhænge i bygningsdriften, hvor de ofte kører i tusindvis af timer hvert år.

Der er derfor store besparelser at hente, når du optimerer pumpedriften.

Pumpens alder er afgørende for, hvor stort potentialet for udskiftning er. Som udgangspunkt kan du skifte pumpen, når den er ældre end 4 år.

Se udvalg af effektive pumper

 

Brugsvand – en af de helt store besparelsesmuligheder

Du kan ofte reducere omkostningerne til brugsvand betydeligt ved at udskifte din virksomheds håndvaskarmaturer - og vælger du sensorstyring, er du helt sikker på at opnå en besparelse.

Som hovedregel kan vandforbruget til håndhygiejne halveres, når du udskifter ældre armaturer med nye, vandbesparende modeller.

Se vandbesparende produkter

 

 

 

Belysning – stort potentiale for besparelser

Hastig teknologisk udvikling inden for belysning betyder, at selv nyere belysningsløsninger med fordel kan moderniseres. 

Og vælger du en løsning med sensorer kombineret med moderne, effektive LED-armaturer og intelligent lysstyring, også kaldet dagslysstyring, er omkostningsbesparelserne optimale.

Husk, god belysning giver også bedre trivsel, færre fejl og højere produktivitet.

Se energieffektiv belysning


 

 

 

Radiatortermostater – en nem vej til energibesparelse og bedre trivsel

Der kan være besparelser på helt op til 23% på varmeregningen, når du udskifter dine gamle termostater.

Selv ved nyere termostater kan du reducere varmeregningen med op til 16%, når du skifter fra en mekanisk til en elektronisk termostat.

Hvis dine termostater er mere end 30 år, er det tid til at opdatere både ventilen og termostaten – er de kun mellem 15-30 år gamle, behøver du måske kun at udskifte radiatortermostaten.

Se energieffektive termostater


 

 

Downloads
   

Bliv endnu klogere på energioptimering

Få mere indsigt i, hvor meget der er at spare, og hvad du skal være opmærksom på, når du skal energioptimere dine teknikinstallationer.

 

Download

 

  
Kontakt os
   

Har du spørgsmål, eller vil du gerne booke en screening, så tag fat i din lokale kontaktperson hos Lemvigh-Müller.

 

 

 

 

 

Husk, besøg vores butikker, eller bestil dine varer online på www.lemu.dk


 

;