Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Ny serie af ladere til elbiler

Nyt EU-direktiv kræver installation af ladere til elbiler på parkeringspladser – et godt valg er ABBs serie af AC-ladere, som kan bruges til både el- og hybridbiler.

ABB er på gaden med EVLunic – en serie af ladere til el- og hybridbiler, som kan anvendes på parkeringspladser ved erhvervsejendomme og private boliger.

EVLunic består af 52 forskellige varianter – lige fra små ladere på 4,6 kA til avancerede typer op til 22 kW med RFID, OCCP, UMTS/G3 og belastningsfordeling.

Du kan også vælge mellem et type 2-udtag eller varianter med et type 1- eller type 2-stik, alt efter hvilken biltype, der skal lades. Type 1-stikket anvendes normalt af amerikanske og japanske bilproducenter, mens type 2-stikket benyttes af europæiske.

Laderne kan monteres direkte på en væg eller på en piedestal.

Sikkerheden er i top

EVLunic har indbygget DC-lækstrømsdetektering, som fjerner behovet for et dyrt type B-relæ foran. Separat opdeling af elektronik og elforsyning betyder, at man kan indkøre laderne uden fare for at komme i kontakt med elforsyningen.

Lev op til det nye EU-direktiv

Den Europæiske Union vedtog 30. maj i år en opdatering af direktivet for bygningers energimæssige ydeevne. Det betyder, at der ved nybyg og større renovering af erhvervsbygninger med mere end ti parkeringspladser skal opsættes mindst én ladestander. Samtidig kræves det, at der skal laves en infrastruktur til kabelføring (rør til kabler), så man kan installere én lader for hver femte parkeringsplads.

For privatboliger, der har mere end ti parkeringspladser, skal man både ved nybyg og større renoveringer etablere kabelføringsinfrastruktur (rør til kabler), så man i fremtiden kan installere én lader ved hver parkeringsplads.

Med EVLunic kan du leve op til de nye krav.

Vil du vide mere?

Klik på produkterne for mere information.

;