Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Kom på god fod med arbejdet – med nye sikkerhedssko eller såler

Den rigtige sikkerhedssko eller indlægssål gør en verden til forskel for din trivsel på jobbet. Per Bille Ree og hans kollegaer fra arbejdsfodtøjspecialisten Sika Footwear bruger smart analyseværktøj og erfaring for at finde den helt rigtige sko til dig – der hvor du arbejder.

Den rigtige indlægssål kan forvandle en standard sikkerhedssko til et individuelt og personligt stykke fodtøj, der gør det mere behageligt og mindre trættende at løse opgaverne og sikrer, at der også er overskud til den del af tilværelsen, der starter, når arbejdsdagen er slut. Det mener Per Bille Ree, Key Account Manager og ekspert i sikkerhedssko hos Danmarks ældste producent og distributør af sikkerhedsfodtøj, Sika Footwear.

Bruger egen erfaring

Og Per har noget at have sin holdning til godt arbejdsfodtøj i. Som oprindeligt uddannet vvs’er har han på egen krop mærket, hvad det betyder for arbejdsglæden, effektiviteten og energien, at fødderne er godt beskyttet, støttet og aflastet under en lang arbejdsdag. Den erfaring bruger Per, når han besøger virksomheder og vejleder om valg af sikkerhedssko og indlægssåler.

”Ofte kan man meget tydeligt se, om en medarbejder har det godt med sit fodtøj. Forkert eller fejltilpasset fodtøj giver gener, der forplanter sig ud i kroppen. Man får en anstrengt holdning, bliver hurtigere træt og får i værste fald vedvarende helbredsproblemer,” siger han.

Scanner og måler din fod præcist

Men Per Bille Ree og hans kollegaer støtter sig ikke kun til observationer. Med sig på virksomhedsbesøg har de BRYNJE SPEED SCAN®, et hurtigt og præcist måle- og analyseværktøj, der i løbet af 15 sekunder scanner og registrerer fødders mål, svangtype og vægtfordeling. Resultatet giver et godt udgangspunkt, men Sika Footwear-konsulenterne lægger lige så stor vægt på personlige og tekniske parametre som køn, branche, arbejdsmiljø og særlige behov, når de hjælper med at vælge den optimale sikkerhedssko eller indlægssål.

”Der er gået mode i sikkerhedssko, og i nogle tilfælde bliver ergonomi, holdbarhed og sikkerhed trængt lidt i baggrunden. Men sådan behøver det ikke være. Vi lægger vægt på at komme hele vejen rundt om brugerens behov og ønsker, og det kan sagtens lade sig gøre at finde sikkerhedssko, som både er funktionelle, holdbare og ser godt ud - også uden at sprænge virksomhedens budget. I nogle tilfælde kan man komme langt blot ved at udskifte indlægssålen med en, der passer optimalt til brugeren,” forklarer Per Bille Ree.

Skodag giver tilfredse medarbejdere

SAN Electro Heat i Græsted i Nordsjælland, der udvikler og fremstiller elvarmeløsninger til bl.a. procesindustri og infrastruktur, har holdt skodag for sine ansatte i samarbejde med Sika Footwear gennem flere år. Det giver tilfredse medarbejdere og sparer tid og besvær, konstaterer Purchase & Logistics Manager Jan Skat Borgen.

”Det er bøvlet for vores ansatte at skulle bestille og eventuelt returnere et par sko, der ikke er som forventet. Med skodag-ordningen får de på en nem måde mulighed for at finde en arbejdssko, der passer både i forhold til stil, pasform og individuelle ønsker. Det giver en frihed, som nogle benytter til at prøve noget nyt, mens andre holder sig til det, de kender og har gode erfaringer med,” fortæller Jan Skat Borgen.

Forud for en skodag hos SAN Electro Heat har Jan Skat Borgen og Per Bille Ree sammensat et katalog med valgmuligheder. På selve dagen stiller Per op med sko og fodscanner og giver råd og vejledning til valget. Efterfølgende leveres de bestilte sko direkte til virksomheden.

Højteknologiske materialer

En af forklaringerne, på at det er blevet lettere at finde behagelige og smarte sikkerhedssko, er, at teknologi fra sportsskoenes verden har fundet vej til arbejdssko. Det gælder for eksempel det højteknologiske materiale Infinergy® udviklet af den tyske kemikoncern BASF. Infinergy® er ultralet og returnerer hidtil uset meget energi til brugeren. Den egenskab udnyttes i Boost™-løbeskoen fra adidas, men også i sikkerhedsskoen Maddox Boa fra den tyske producent Elten, et af de mærker Sika Footwear distribuerer.

Per Bille Ree og hans kollegaer oplever en stigende interesse for betydningen af godt arbejdsfodtøj, både i industrien og i håndværks- og servicefag.

”Arbejdstøj og -sko, som passer godt, ser godt ud og er behageligt at have på, er blevet en vigtig faktor i en tid, hvor man lægger vægt på at fastholde gode medarbejdere. Men det betyder også noget i det helt store billede, ikke mindst i forhold til skoene, som kan være med til at reducere nedslidning og dermed fastholde medarbejdere på arbejdsmarkedet længere,” siger han.

Sådan får du besøg af en ekspert fra Sika Footwear

Som kunde hos Lemvigh-Müller har din virksomhed også mulighed for at få besøg af Per Bille Ree eller en hans kollegaer. Tag fat i din faste kontakt hos Lemvigh-Müller og hør mere om mulighederne.

;