Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Håndværkerfradraget mere end fordobles i hele 2021

Et øget fokus på at sætte gang i økonomien, og et fortsat fokus på grøn omstilling, stiller dig og din branche i en favorabel situation.

Håndværkerfradraget er blevet mere end fordoblet i 2021, hvilket øger dine muligheder for flere opgaver, da efterspørgslen efter både service-, installations- og håndværkerydelser er stigende. Læs mere om de forskellige fradragsmuligheder.

Grønne initiativer belønnes

Fradraget for håndværkeropgaver stiger fra 12.800 kr. til 25.000 kr. per person i husstanden som er over 18 år, men bemærk: det er udelukkende renovering med et grønt perspektiv, der vil få en del af fradragsordningen. Ægtepar og samlevende par med fælles økonomi kan dele fradraget, mens unge over 18 år, som er bosiddende hjemme, selv skal betale for at kunne få fradraget.

Heldigvis er der nok grønne opgaver at tage fat på. Boligejerne kan nemlig søge om fradrag til alt fra energirenovering eller varmestyring og energiforsyning med solceller, varmepumper m.m. Der kan også søges fradrag til grøn vedligeholdelse f.eks. afmontering af gamle brændeovne eller klimatilpasning vha. kloak, dræn eller nedsivning. Se reglerne og en liste over håndværkerfradrag på skats hjemmeside, og gør din virksomhed klar til at skabe salg på baggrund af de nye fradrag. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er muligt at fratrække dine materialer i forbindelsen med udførelsen af arbejdet, så sørg for at din faktura er skarpt opdelt mellem udført arbejde og materialer.

Fradragsberettiget installation af varmepumper

Installation af varmepumper er fradragsberettiget uanset varmepumpetype, altså også luft/luft varmepumper, uafhængigt af om varmepumpen bliver installeret i helårs- eller sommerbolig. Installation af luft/vand og væske/vand varmepumper er desuden tilskudsberettiget via bygningspuljen, forudsat at puljen ikke er tom.

Boligejeren skal dog være klar over, at de skal vælge mellem enten at søge tilskud eller fradrag, da det ikke er muligt at få begge. Normalt vil det normalt bedst kunne betale sig at søge tilskud, men hvis det ikke lykkes at få andel i tilskud fra bygningspuljen, så er håndværkerfradraget et glimrende alternativ.

 

Er mit arbejde fradragsberettiget?

Din arbejdsløn er fradragsberettiget, når du udfører et stykke arbejde, der er med til at sætte gang i grønne investeringer i boligerne. Dette er et godt salgsargument over for de fleste kunder. Er du i tvivl om den opgave, du skal udføre, er fradragsberettiget, kan du altid holde øje her. Skat opdaterer løbende deres hjemmeside, så du altid kan se, hvilke opgaver der er fradragsberettigede. Bemærk at gulvvarme og rørføring til montering af gulvvarme pt ikke er omfattet af håndværkerfradraget.

Håndværkerfradraget kan fås uanset varmepumpetype:


Se udvalg af vores luft/luft varmepumper fra Midea her

;