Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Spar flere timers arbejde med nye forfradåser

Nye forfradåser fra ABB skærer 10-15 minutter af elektrikerens arbejde pr. dåse. Det kan hurtigt blive til adskillige timer ved større opgaver.

Hafobox er en halogenfri forfradåse, som er udviklet til danske forhold i samarbejde med installatører. Derfor er den naturligvis nem at montere i gipsvægge og andre pladevægge. Serien rummer løsninger til mange forskellige situationer og behov – så Hafobox giver stor fleksibilitet, samtidig med at der er montagetid at spare.

Bor, spænd og knæk – så er dåsen monteret

Det tager kun få minutter at få Hafobox forfradåsen til at sidde lige i skabet … eller rettere i væggen. Uanset om det gælder en, to, tre eller flere dåser ved siden af hinanden. Hafobox er nemlig meget enkel at montere: Bor et hul på 76 mm, indsæt dåsen, træk i Fix-Raps klipsen og knæk enderne af. Hafobox – eller HW52-F, som den helt præcist hedder – er nyudviklet til europamateriel og kompatibel til alle byggerier.

Nye forfradåser og lampeudtag fra ABB

 

Kan bruges til både rør og kabler

Forfradåsen findes i to varianter. Den ene er specielt velegnet til rør (HW52-F-TI), mens den anden er udviklet til kabelinstallationer (HW52-F-CI). Ved installationer med flexrør aflastes røret, når det klikkes i rørtuden, mens kabler aflastes med strips til ’fingrene’ i den separate kabelaflastning.  

 

Hafobox kan være både lydtæt, lufttæt og brandsikker

Skal løsningen være lyd- eller lufttæt, kan Hafobox eftermonteres med en særlig indsat: En membran, som lydisolerer dåsen og gør den lufttæt, selv hvis rørinstallationerne ender uden for det lufttætte område. En ideel løsning, når man vil spare energi eller lydisolere fx skillevægge. Hafobox-serien omfatter også en specialudviklet brandsikret forfradåse, som opfylder de nye, skærpede regler om klassificering af brandsikkerhed.  

Se ABB dåser

 

Få inspiration til arbejdet med Hafobox

ABB-Hafobox i gipsvægge (HW52-F)

 

Forfradåse 2 modul, HW52, ABB

 

Der findes også en indmuringsdåse i Hafobox-sortimentet, som er udviklet til at lette arbejdet i gasbeton og murstensvægge.

 

;