Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Hvordan erstatter vi bly som strømkilde?

I dag benyttes bly-akkumulatorer oftest i applikationer indenfor backup – Ups – Alarm- og Brandsikringsudstyr i bygninger – i nogle tilfælde også til automation.

Blybatterier er en pålidelig, driftssikker og billig løsning som strømkilde. Men gennem de senere år er der kommet alternative løsninger med andre kemier. Specielt LiFePO4, som produceres i samme fysiske form/mål som bly i både 12V og 24V. Denne relativt nye kemi bruges i dag som strømkilde til blandt andet bilindustrien og i forbrugerelektronik.

Ny serie af LiFePO4 batterier

Celltech A/S og Lemvigh-Müller lancerer her i november måned en serie af LiFePO4 batterier fra det kinesiske brand TOPBAND. Dermed kan vi tilbyde denne teknologi til markedet indenfor EL, VVS, industri og offentlige instanser.

Vi har vores øjne rettet mod produkter, der bruges indenfor industrien og hvilket aftryk de sætter overfor miljøet. Her har LiFePO4 batteriet nogle fordele, som de bly-akkumulatorer, vi kender i dag, ikke har.

 

Fordele

LiFePO4 batteriet kan forbindes i op til fire stk. serielt eller parallelt, for op til 48V.

Cycles
Et litium LiFePO4 batteri har typisk omkring 2000 cycles, hvorimod en standard bly-akkumulator kun har 300-500 cycles. Ved brug af LiFePO4 batteriet vil forbruget af batterier minimeres væsentligt.

Opladning
Et LifePO4 batteri kan oplades langt hurtigere end bly uden skadelig virkning på batteriet

Vægt
LiFePO4 batterier vejer ca. 50% mindre end en tilsvarende bly-akkumulator med samme kapacitet. Det gør det nemmere at arbejde med samtidig med, at brugerne skånes for tungere løft ved montering.

Miljø
LiFePO4 har en langt længere levetid. Det giver mindre batteriskrot, færre produktioner af batterier, færre hjemtransporter. Det er skånsomt for miljøet.

Køb LiFePO4 batterier her

 

;