Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Vi fejrer bedstefars fødselsdag

Den 28. november har Lemvigh-Müller fødselsdag – og det bliver hvert år fejret på en helt særlig måde

Johan Frederik Lemvigh-Müller (nu også kaldet ’bedstefar’) blev født den 28. november 1823. Og præcis 23 år senere, den 28. november 1846, blev han indtegnet i Hørkræmmerlauget og åbnede sin egen hørkramforretning på Kultorvet i København – det der i dag har vokset sig til Danmarks største stål- og teknikgrossist.

Overlevet krige, kriser og børskrak

Når man har så mange år på bagen, som bedstefar og Lemvigh-Müller har, så ligger der en masse oplevelser i bagagen. 
 
Virksomheden eksisterede eksempelvis dengang, Danmark tabte Slesvig-Holsten. Vi oplevede også, at Wall Street krakkede. Vi har overlevet to verdenskrige, en oliekrise, en finanskrise og en kold krig. 
 
Men vi var også med, da industrialiseringen kom, da velfærdsstaten blev skabt, da Danmark kom med i EU, da vi blev Europamestre i fodbold (ja, det er stadig stort!), og da ’Barbie Girl’ satte vores lille land på verdensmusikkortet.

Lemvigh-Müller fødselsdag

Bedstefars fødselsdag markeres hvert år

Mens danmarks- og verdenshistorien udspillede sig, voksede Lemvigh-Müller fra en lille hørkramforretning til Danmarks største stål- og teknikgrossist. Og det har været en lang rejse, som stadig byder på nye eventyr. 
 
Bedstefars og Lemvigh-Müllers fødselsdag bliver hvert år fejret ved, at der er kage til alle 1.300 medarbejdere, der over en lille pause i arbejdstiden mødes for at markere dagen. Sådan har det altid været, og sådan vil det altid være. 
 
I år bliver bedstefar 196 år, og Lemvigh-Müller bliver 173.

Lemvigh-Müller fødselsdag

 

Nedslag i Lemvigh-Müllers historie

1846: I.F. Lemvigh-Müller bliver grundlagt på Kultorvet i København
I.F. Lemvigh-Müller (1823-1888) – eller Johan Frederik Lemvigh-Müller – kom som ung mand i lære som hørkræmmer. En hørkræmmer handlede dengang med grovvarer som kul, salt, sild og hør, men i takt med at industrialiseringen kom, begyndte branchen også at fokusere på jern og stål.

1920: P.G. Munck A/S bliver opkøbt
Lemvigh-Müller og konkurrenten P.G. Munck A/S slog sig sammen – og blev til Lemvigh-Müller & Munck. Et navn, der holdt ved helt ind til år 2000.

1936: I.F. Lemvigh-Müller Fonden bliver stiftet
I.F. Lemvigh-Müller Fonden blev stiftet af sønnen Valdemar Lemvigh-Müller for at kunne støtte efterkommere af Johan Frederik Lemvigh-Müller. Ti år senere, i 1946, blev Lemvigh-Müller Fonden stiftet for at markere koncernens 100 års jubilæum. Fonden støtter den dag i dag kulturelle, sociale og produktive formål i Danmark samt Lemvigh-Müllers medarbejdere eller grupper af medarbejdere i virksomheden.

2005: Louis Poulsen El-teknik bliver opkøbt og fusioneret i 2007
Branchen var i udvikling, og grossisterne udvidede sortimentet. Lemvigh-Müller satsede hårdt på el-markedet i midt 00’erne og opkøbte derfor Louis Poulsen El-teknik, der havde alt lige fra stikkontakter til avanceret industriautomation. 

2017: Handelsvirksomhederne G. Funder og Elworks bliver opkøbt 
I dag byder Lemvigh-Müllers sortiment på mere end 300.000 varer, der dækker alle behov inden for industrien, el- og VVS-installation samt byggeri og håndværk. Lemvigh-Müller er i gang med at etablere sig som en vigtig leverandør til byggemarkeder med opkøbene af handelsvirksomhederne G. Funder og Elworks.

2019: Produktionsafdelingen i Køge springer ind i robotalderen
Lemvigh-Müller tager de indledende skridt til Industri 4.0 og indfører computerstyrede maskiner og industrirobotter i produktionen af armering til byggesektoren.

 

 


;