Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Nu er det blevet let at skabe trivsel med lys

Revolutionerende opfindelse fra SG Armaturen har gjort det langt lettere og billigere at installere tuneble white og dermed skabe stemningsfuld belysning, der understøtter trivsel og produktivitet.

Tuneble white & døgnrytmelys – styring af farvetemperaturen på indendørs belysning – er i fokus i installationsbranchen på grund af sin evne til at skabe stemning og bidrage til koncentration, indlæring og trivsel, for eksempel i undervisnings- og sundhedsmiljøer.

Relativt komplicerede installationer og styringsteknik har imidlertid betydet, at tuneble white hidtil hovedsagelig har fundet vej til større belysningsprojekter.

Langt lavere omkostninger

Sådan er det ikke mere. SG’s nye patenterede løsning gør det muligt at etablere tuneble white med langt lavere omkostninger end tidligere. Det betyder, at også brugere med mindre installationer – for eksempel i private hjem eller klinikker – nu kan udnytte mulighederne i døgnrytmelys. 

Forklaringen er, at hjertet i systemet, styre-enheden TW LEDDim, kun skal bruge de forbindelser, som med sikkerhed findes i enhver elinstallation, fase og nul. 

Som elinstallatør slipper du altså for en tidkrævende undersøgelse af installationen og eventuelt ny kabling. Du kan planlægge din løsning direkte og sætte monteringsarbejdet i gang.

Nem plug and play-installation

Sammen med den nye teknik er der også kommet nye Styringer, som findes i to kompakte versioner, TW LEDDim Smart til Europa-materiel og TW LEDDim Smart Push, som passer til nyt og ældre LK Fuga-materiel. Begge er plug and play-enheder, der installeres lige så enkelt som en simpel lysdæmper. De kan regulere lysstyrke og farvetemperatur samt gemme faste lyssætninger, der vælges direkte på enheden eller via SG’s brugervenlige Smart-app til iOS og Android.

Men mulighederne stopper ikke her. TW LEDDim kan også kobles til SG’s Smart Gateway, der blandt andet giver mulighed for fjernstyring og integration med andre smart home-funktioner, samt sætte døgnrytme lys med et enkelt klik.

Tilgængelig for langt flere

SG TW LEDDim er en stand alone-løsning, der gør tunable white-belysning tilgængelig for langt flere brugere. Alligevel kan du i kraft af SG’s energieffektive TW-armaturer opbygge relativt omfattende løsninger. TW LEDDim Smart kan for eksempel drive 8 stk. SG Facet II TW 1200 armaturer med farvetemperatur-regulering fra 2700 til 6500 K og en samlet lysstrøm på 36.000 lumen ved fuld effekt og højeste farvetemperatur. 

TW LEDDim Smart Push kan for eksempel drive 11 SG Junistar Isosafe TW kipbare indbygningsspots med farvetemperatur-regulering fra 2000 til 4000K og en samlet lysstrøm på 5000 lumen ved fuld effekt og højeste farvetemperatur.

 

Vi bruger mere end 90 % af vores liv indendørs – det betyder, at kunstigt lys er en fast del af vores hverdag, fra vi vågner, til vi går i seng. Men det afspejler ikke intensiteten, timingen, farven og dynamikken i det naturlig lys.

SG-Armaturen

Ved kunstigt lys udsættes kroppen altså ikke for den naturlige døgnrytme, og det kan påvirke rigtig mange af os, der arbejder indendørs.

 

 

 

Faste lysscener skaber bedre forhold

Tunable White belysning kan understøtte det naturlig dagslys enten ved automatisk at ’efterligne’ sollys eller ved nogle faste lysscener, der følger forskellige situationer gennem dagen. På den måde kan man skabe de bedst mulige forhold indendørs.

SG-Armaturen

Den rette belysning på rette tid og sted

Tunable White belysning kan bruges i mange forskellige miljøer.

  • Hjemmet
    I hjemmet kan Tunable White belysning skabe en behagelig stemning. Det kan give os en god start på dagen og ligeledes styrke den gode nattesøvn.
  • Skole
    I skolen kan Tunable White belysning give eleverne til bedre indlæring ved at forbedre koncentration og motivation.
  • Kontor og plejehjem
    På arbejdspladsen kan Tunable White belysning påvirke motivation og ydeevne ved at forbedre koncentrationen, give højere energiniveau og reducere træthed.
  • Sygehus
    På et sygehus kan Tunable White belysning hjælpe patienternes velbefindende samt personalets performance og energiniveau.

 

Vil du vide mere?

Du kan finde yderligere inspiration i denne brochure om SG Tuneble white & døgnrytmelys.

Klik nedenfor og få mere information.

Se Tunable White belysning

;