Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Idriftsættelse af solceller med Fluke

På trods af fantastisk teknik er intet system fejlsikkert. Derfor er idriftsættelsen også altid vigtig. Det er nemlig her kundens accept og den efterfølgende vedligeholdelse skal på plads.

Korrekt idriftsættelse er både vigtig for solcellesystemets ydeevne og for udstyrets levetid, sikkerhed, tilbagebetalingstid og garantier.

Måling af ydeevne

Når systemet er installeret, skal du sikre dig, at det fungerer, som det er designet til, ved at måle dets elektriske egenskaber og anlæggets faktiske udgangseffekt.

Ydeevnen af anlæg er baseret på dets strøm/spændingskurve (IV). Ikke alene konverterer en inverter DC til AC, den maksimerer også sin udgangseffekt ved at fange strømmen og spændingen – da effekt er spænding x strøm – hvor strengen producerer mest effekt.

Strømspændingskurve (IV) for et PV-modul
Strømspændingskurve (IV) for et PV-modul

Hvis du vil vide, om et system fungerer efter hensigten, skal du kende Voc og lsc, som er angivet på paneltypeskiltet eller databladet for panelet. Mål Voc og lsc før og efter installationen.

Voc måles ved hjælp af Fluke 393 FC KAT III tangmeter til bestemmelse af spændingen mellem de positive og negative terminaler. 393 FC er KAT III 1500 V/KAT IV 600 V normeret, hvilket gør den sikker og pålidelig til måling i KAT III-miljøer som solinstallationer. Brug Fluke 64 MAX IR termometeret til at bestemme temperaturen på panelet for at tage højde for temperatureffekten på Voc (jo lavere temperaturen er, jo højere er spændingen, og omvendt). 393 FC giver en hørbar polaritets advarsel under test af Voc. Hvis den vendes, kan kombinationsboksen eller andre kredsløb utilsigtet være serieforbundet, hvilket medfører spændinger over den maksimale inverter indgangsspænding.

Fluke 393 FC

Fluke 393 FC er verdens eneste KAT III 1500 V tangmeter, hvilket gør den sikker og pålidelig at bruge på solcelleinstallationer.

Til test af lsc skal du frakoble alle parallelle kredsløb og kortslutte kredsløbet på en sikker måde. Mål strømmen mellem de positive og negative terminaler med et multimeter. Indstil vælgeren til en strøm, der er større end forventet. Registrer værdierne for ISC og VOC i Fluke ConnectTM-appen, og gem dem til senere historik, rapportering og at påvise trendkurver.
Kontrollér din lederes isolationsmodstand, forbindelserne mellem paneler og mellem paneler og montageskinner samt din modstand til jord. Brug Fluke 1630-2 FC jordtang til at måle jordmodstand for at sikre en modstand på mindre end 25 ohm.


Se alle vores produkter fra Fluke lige her

;