Login lemu.dk

Få adgang til over 300.000 forskellige produkter

Indtast din e-mail og få tilsendt din kode:

Fortryd
da
news image

Weidmüller hjælper den grønne omstilling på vej

Med ’New Energy’ kombinerer Weidmüller sin ekspertise inden for vind- og solenergi med sine kompetencer inden for procesteknik for at understøtte brugen af klimaneutral brint.

Hvis vi vil standse – eller bare begrænse – klimaændringerne, må vi handle. Det handler blandt andet om at begrænse udledningen af CO2, og her spiller brint en central rolle. Derfor arbejder Weidmüller for at gøre det lettere at anvende klimaneutral brint.

Klimaneutral brint kan hjælpe os med at nå de vigtige klimamål

Den globale opvarmning kan nå 1,5 grader allerede i 2030, vurderer det internationale klimapanel. Så vi skal gøre en fælles indsats for at mindske konsekvenserne, ikke mindst ved at skære ned for den mængde af CO2, vi udleder. Her er brugen af klimaneutral brint i industri, energi og transport en afgørende faktor. Brinten produceres ved elektrolyse af vand drevet af vind- eller solenergi.

’New Energy’ sætter kursen for fremtiden

Som pioner på området for industriel forbindelsesteknik kombinerer Weidmüller sin mangeårige ekspertise inden for vind- og solenergi med kompetencerne inden for procesteknik – og adresserer den spirende industri inden for det klimaneutrale område. Fx kan den omfattende ekspertise fra maritime applikationer, Power to X og DC-teknologi bruges til at skabe klimavenlig teknologi. ’New Energy’ er navnet på indsatsen, som skal hjælpe en vellykket energitransformation på vej.

Weidmüllers produkter kan bruges på mange måder i hele værdikæden inden for brintproduktion, opbevaring, forsyning og videreforarbejdning – og virksomheden støtter aktivt procesindustrien i at udvikle og opbygge bæredygtige løsninger til brintproduktion ved elektrolyse. Det gælder fx styrings- og optimeringsløsninger via dataindsamling og industriel IoT eller energistyring. Lagring af vedvarende energi bidrager væsentligt til en optimal udnyttelse af sol- og vindenergi.

Weidmüllers løsninger baner vejen for klimaneutral brint

Brint kan bruges som råmateriale i industri, handel, landbrug og varmesektoren for at reducere CO2-udledningen. Med sin portefølje af produkter gør Weidmüller det enklere at fremstille brint. Fx gør en bred vifte af SIL-certificerede løsninger til funktionel sikkerhed, Ex-signalkonvertere samt modulære og kompakte styresystemer det nemt og effektivt at regulere påfyldningsniveau.

Automatiseringssystemer fra Weidmüller har allerede gennem årtier været en nøgle til større økonomisk succes i mange brancher. Fx omfatter U-mation-porteføljen et komplet udvalg af produkter fra controllere og hot-swappable I/O-systemer til HMI’er og SCADA-systemer. Desuden tilbyder Weidmüller batteristyringssystemer, strømforsyninger, tilslutninger og Industrial Ethernet-teknologi.

Læs mere om Weidmüller her

Del af en større strategi i Europa

Som producent har man et ansvar for at øge bæredygtigheden fra produktion til slutbruger.

Derfor er Weidmüller stiftende medlem af AquaVentus: en sammenslutning af forskningsinstitutioner, organisationer og virksomheder, der ønsker at forme og fremme den teknologi, som bruges til at generere klimaneutral brint fra havvind.

Weidmüller er også medlem af ’European Clean Hydrogen Alliance’, som arbejder for at fremme den europæiske brintstrategi og bidrage til at nå de klimamål, EU har fastsat.

 

;